Zelfmanagement

‘Morgen ga ik’… als zorgverlener mijn patiënten stimuleren om aan zelfmanagement te doen. Maar hoe bevordert u als zorgverlener het zelfmanagement van uw patiënten en welke rol speelt de wijk erin? Bij zelfmanagement gaat het erom dat patiënten zodanig omgaan met hun (chronische) aandoening, dat zij hun aandoening optimaal inpassen in hun dagelijkse leven.

Zelfmanagement draagt bij aan substitutie van eerste- naar nuldelijnszorg. Caransscoop zet zich in voor zelfmanagement om zorg dichtbij en betaalbaar te realiseren. We organiseren praktische workshops en bijeenkomsten, verbinden de eerste lijn met gemeenten en sport- en beweegaanbieders en stimuleren een gezamenlijke aanpak in de regio. 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Referentieprojecten

Inspiratievoorstelling Springtij over zelfmanagement en zorg

Caransscoop heeft in juni 2014 de muziektheatervoorstelling Springtij aangeboden aan alle eerstelijnszorgverleners en betrokken relaties in de buurt. De voorstelling gaat over zorg en zelfmanagement. 

Lees verder

Workshops motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering is één van de manieren om patiënten te stimuleren naar de verandering die zij zelf willen. Het is effectief in het ondersteunen van gedragsverandering, het is zelfmanagement bevorderend en het verhoogt de patiënt/cliënt-tevredenheid. De workshop motiverende gespreksvoering zorgt voor kennismaking met, en het leren van de beginselen van motiverende gespreksvoering.

Lees verder