Workshops en bijeenkomsten

Zorg verlenen is één ding, een praktijk voeren is van een geheel andere orde. Wilt u praktisch aan de slag? Handige tips? Caransscoop en Progez organiseren geregeld succesvolle praktische workshops gericht op het ondernemerschap van de eerstelijnspraktijk. We stemmen ons aanbod af op basis van wensen en behoeften van zorgondernemers uit de regio. Wilt u liever een incompany workshop of traning? Wij bieden de mogelijkheid om een workshop gericht op uw praktijksituatie aan te passen (incompany).

Lean
Wilt u aan de slag met duurzame verbeteringen in uw praktijk? Tijdens deze workshop krijgt u praktische tools aangereikt die u eenvoudig en snel met uw team kunt toepassen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een lean-traject op uw specifieke praktijksituatie (incompany) af te stemmen. Onze adviseurs hebben ervaring met het implementeren van leantrajecten bij diverse eerstelijnspraktijken in de regio.

Workshop ‘Patiëntcontact & teamsamenwerking’
De workshop over communicatie in de dagelijkse praktijk is een interactieve training, waarbij u én effectieve communicatie met uw patiënten en collega’s centraal staat. Zelf ervaren en leren met plezier staat voorop!

Profileer uw praktijk
Kijk vanuit een zakelijke bril naar uw praktijk. Wat betekent een marktverkenning voor uw praktijk en waar ligt de meerwaarde van uw praktijk?

Financiën
Grip op uw financiën op basis van inzichten in uw eigen jaarrekening. Financiële kennis is een belangrijke basis voor onderbouwde praktijkkeuzes en geeft u de mogelijkheid om sturend te overleggen met bijvoorbeeld uw bank, zorgverzekeraar, accountant of samenwerkingpartners. Naast de workshop is er een handig rekenmodel, waarmee u de inkomsten en uitgaven van uw praktijk inzichtelijk maakt.

Motiverende gespreksvoering
Motiverende gespreksvoering is een effectieve manier om patiënten te stimuleren naar de verandering die zij zelf willen. Tijdens de workshop maakt u kennis met de technieken om uw gesprekspartners zélf de motivatie te laten vinden om veranderingen in gang te zetten.

Social Media
Maakt u gebruik van sociale media zoals Twitter en Facebook en wilt u deze middelen strategisch gaan inzetten? In een op maat workshop nemen we u mee in een passende online strategie voor uw praktijk.

Time Management
Creëer uw ideale werkweek en geef prioriteit aan wat belangrijk is voor u. Door anders naar uw werk en activiteiten te gaan kijken, bespaart u minimaal 10% van uw tijd. In deze workshop leert u op een praktisch uw tijd efficiënter in te delen.

Zorgondernemersscan
Waar liggen uw kwaliteiten als zorgondernemer? Tijdens de workshop gaat u aan de slag met de wetenschappelijke ontwikkelde ‘Zorgondernemersscan’ een handige tool die u snel inzicht geeft in uw ondernemerskwaliteiten. 

Werkwijze
De workshops zijn onderdeel van De Gezonde Praktijk van Caransscoop en Progez. Via onze agenda op deze website vindt u ons huidige aanbod. Staat uw interessegebied er niet bij? Wilt u een incompany training of workshop? Neem dan contact met ons op.
We blijven graag op de hoogte van wensen en behoeften en passen daar ons aanbod op af.

Interesse?
Onze adviseur Rudie van den Berg vertelt u graag meer.