Over De Gezonde Praktijk

Veranderingen in de zorg vragen veel van u als zorgondernemer. U bent als zorgverlener praktisch gezien ook ondernemer. Naast de zorg voor uw patiënten heeft u de zorg voor goed ondernemerschap zodat de praktijk goed functioneert. Uw inzet als zorgondernemer in uw praktijk vraagt andere vaardigheden dan uw inzet als zorgverlener.

Kennis over uw eigen ondernemerschap schept mogelijkheden, brengt u verder en helpt u uw praktijkvoering te verbeteren. Het creëert ruimte voor netwerken en samenwerking aan betaalbare zorg in de buurt. De Gezonde Praktijk van Caransscoop en Progez biedt advies en begeleiding voor het ondernemerschap van iedere zorgverlener in de eerste lijn.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze werkwijze
Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het verbinden en adviseren van partijen binnen en met de eerste lijn voor betaalbare zorg in de buurt. Een goed georganiseerde praktijk is een belangrijke randvoorwaarde voor goede samenwerking. Wij bieden u, als zorgondernemer, advies en ondersteuning bij het realiseren van:

  • Inzicht in uw competenties als zorgondernemer
  • Meer grip en tijd op uw werkzaamheden in de praktijk
  • Goede samenwerking in en met het team
  • Een netwerk van samenwerkingspartners

In onze aanpak staat u als zorgondernemer en uw praktijk centraal. We maken gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde instrumenten zoals ‘de Zorgondernemersscan’ en ‘de Praktijkscan voor huisartsen’ en we faciliteren met een deskundig team praktische workshops, coaching en intervisie.

Referentieprojecten

Teamcoaching huisartsenpraktijk in Arnhem

Een huisartsenpraktijk in de regio Arnhem heeft teamcoaching ingezet om de medewerkers een beter beeld te geven van ieders rol in de praktijk. De afgelopen jaren was het team groter geworden en daarnaast werken veel medewerkers parttime. De leiding en het team hadden behoefte aan meer duidelijke werkafspraken. 

Lees verder

Het aanbod van De Gezonde Praktijk sluit goed aan bij de eerstelijnspraktijk

De impact van het ondernemersschap binnen een zorgpraktijk is niet te onderschatten. Voor Frank van Engen hoort het ondernemerschap bij de dynamiek van een zorgpraktijk. Leden van het team van de fysiotherapiepraktijk in Eerbeek en Loenen vinden gemakkelijk hun weg naar het aanbod van De Gezonde Praktijk. Van zorgondernemersscan, workshops tot incompany-trainingen. Waarom De Gezonde Praktijk? 

Lees verder