Coaching en intervisie

Wilt u meer halen uit uw zelf, uw team of praktijk? Neem deel aan de zeer goed gewaardeerde intervisiesessies met collega’s bij u in de regio. Om geïnspireerd te raken en om te reflecteren. Daarnaast bieden Caransscoop en Progez zorgondernemers coaching op individueel- en teamniveau.

Coaching
Ervaart u knelpunten in het team zoals te hoge werkdruk, zijn er irritaties tussen collega’s of over het omgaan met nieuwe taken en verantwoordelijkheden? Een coachingstraject voor het team helpt. U krijgt meer inzicht op de samenwerkingsprocessen binnen uw praktijk en voorkomt daarmee conflicten. Voor het team is het verhelderend om zicht te krijgen op ieders rol en mogelijkheden in het team. Onze adviseurs kennen de dynamiek van de eerstelijnspraktijken en het belang van goede samenwerking. Met een traject bieden we u teamcoaching op maat, met de focus op onderwerpen die u en uw team aangeven. Naast coaching van het gehele of gedeeltelijke team bieden wij  ook individuele coaching.

We gaan met u in gesprek over de wensen die u samen met uw team heeft, waar knelpunten, vragen en mogelijkheden liggen. Aan de hand van dit gesprek maken we een plan van aanpak

Intervisie
Van elkaar leren en elkaar inspireren. Een belangrijk doel van intervisie. Met behulp van intervisie met zorgondernemers uit de regio, reflecteert u op uzelf en uw collega’s. Caransscoop en Progez faciliteren intervisiesessies met collega’s uit de buurt voor professionele uitwisseling gericht op deskundigheid en het verbeteren van kwaliteit van het werk. Collega’s denken met u mee door het stellen van vragen om zo met behulp van eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht te krijgen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen. Intervisie is bij uitstek een manier om uw eigen grenzen op te zoeken en te verleggen.

Een intervisiegroep bestaat uit maximaal zes personen van zowel mono- als multidisciplinaire zorgondernemers. Vanuit De Gezonde Praktijk stellen we op basis van uw behoefte -bij voldoende aanmeldingen- een groep voor u samen. De begeleiding van de intervisie is er op gericht om binnen drie bijeenkomsten de interventiemethodiek over te dragen en eigen te maken aan de groep deelnemers. Bij de kosteloze intake stemmen we uw wensen daarin af.

Kosten
Aan de deelname voor coaching en intervisie zijn kosten verbonden. Onze adviseurs vertellen hierover graag meer tijdens een kosteloze intake.

Interesse?
Onze adviseur Rudie van den Berg vertelt u graag meer.

 

Referentieprojecten

Het aanbod van De Gezonde Praktijk sluit goed aan bij de eerstelijnspraktijk

De impact van het ondernemersschap binnen een zorgpraktijk is niet te onderschatten. Voor Frank van Engen hoort het ondernemerschap bij de dynamiek van een zorgpraktijk. Leden van het team van de fysiotherapiepraktijk in Eerbeek en Loenen vinden gemakkelijk hun weg naar het aanbod van De Gezonde Praktijk. Van zorgondernemersscan, workshops tot incompany-trainingen. Waarom De Gezonde Praktijk? 

Lees verder