Workshop Motiverende gespreksvoering 'Gedragsverandering in 10 minuten' (19 sep. + 31 okt.)

  • Datum: 19 september 2017
  • Tijd: 13:00 - 16:30
  • Locatie: Proscoop
  • Adres: Lage Bergweg 10, 7361 GT Beekbergen
  • Spreker(s): Christel klein Goldewijk en Gijs van Dinther
  • Doelgroep: Eerstelijnszorgverleners in de regio van Proscoop
  • Organisatie: Proscoop i.s.m. ChristelCare

Gedragsverandering in 10 minuten! (Deel 1)

Hoe kunt u als zorgverlener snel de trigger vinden waardoor de patiënt zelf in beweging komt?

Wij bieden u een workshop aan van twee middagen. Hier krijgt u tools in handen om sneller een effectieve gedragsverandering te boeken bij uw patiënten. In de korte tijd van een consult ziet de patiënt zijn eigen verantwoordelijkheid in en werkt actief mee aan zijn of haar ziekteherstel. 

Deze workshop is in de kern gebaseerd op het bewezen effectieve Motivational Interviewing. Een techniek die is ontstaan binnen de verslavingszorg om binnen 10 (!) minuten al een motivatie voor verandering op te wekken. 

Workshop

Zelfmanagement bij de zorgvrager wordt gezien als een belangrijke voorwaarde om tot betaalbare zorg te komen. Zo wordt zelfmanagement steeds vaker ingezet bij (overheids)plannen en besluiten. Geen eenvoudige taak om als zorgverlener hier een bijdrage aan te leveren. Met de workshop motiverende gespreksvoering wil Proscoop een bijdrage leveren om nog beter in te zetten op zelfmanagement.

De workshop is praktisch en interactief. In een kleine groep wordt u getraind om patiënten snel en effectief te bewegen naar een veranderend gedrag. Een trainingsacteur helpt de deelnemers bij het toepassen van de motiverende gesprekstechniek.
De tweede middag kijkt u terug op de opgedane ervaringen in de dagelijkse praktijk en leert u nog beter en sneller tot de kern te komen om de patiënt te motiveren.

Na de workshop beschikt u over vaardigheden en adequate kennis om cliënten snel en effectief te ondersteunen in hun zelfmanagement en het proces van gedragsverandering.

Deel 2 is op 31 oktober 2017 van 13.00 - 16.30 uur.

De workshop is onderdeel van de reeks workshops 'De Gezonde Praktijk' die Proscoop organiseert gericht op het ondernemerschap van eerstelijnszorgverleners.

Inschrijving sluit op 12 september 2017.

Betaling van de workshop gebeurt via iDEAL.